Ingredience: | |||||
kešu ořechy - přírodní, nepražené | 4 - 5 hrstí | datle | 6 ks | mletá vanilka | dle chuti |
mandlové mléko Provamel | cca 60 ml | hrušky | 2 - 3 ks | mletá skořice | dle chuti |
ovoce dle sezóny (jahody a borůvky) | na ozdobení | přírodní Šmakoun | 50 g |
Potřebovala jsem rychlou svačinku. K přípravě dezertů máme velmi oblíbené kešu ořechy, které jen předem namočím a rozmixuji s ovocem, kakaovým práškem, banánem, semínky, prostě co dům zrovna dá. Jde tak vykouzlit pokaždé úplně jinou variaci chutí. Tentokrát jsem měla velké množství hrušek a počasí svádělo k podzimní variaci.
Já si navíc přidala do dezertu přírodního Šmakouna, kterého jsem chtěla vyzkoušet. Výrobce změnil jeho konzistenci a mile mě překvapil svojí snadnou strouhatelností o proti původní verzi. Takže dnes na podzimní vlně chuti, hrušky, skořice, vanilka, kešu ořechy, datle a mandlové mléko. Pokud si chcete doplnit kvalitní bílkoviny navíc, stačí přidat mnou zvoleného přírodního Šmakouna.
Příprava je velmi snadná. Kešu ořechy namočíme společně s datlemi. Stačí zalít, aby bylo vše ponořené, ne příliš, aby výsledná konzistence nebyla příliš řídká, hrušky nám konzistenci po zamíchání naředí.
Kešu ořechy je ideální máčet přes noc pro jejich snadnější stravitelnost, nechávám vše ve sklenici v lednici. Namočené kešu ořechy s datlemi rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme vanilku a dle požadované konzistence případně doředíme rostlinným mlékem. Před konečným ředěním na požadovanou konzistenci můžeme přidat najemno nastrouhaného Šmakouna a vše opět rozmixujeme a doředíme rostlinným mlékem, opět rozmixujeme. Máme hotovou jednu část, nyní už jen stačí oloupat hrušky, přidat mletou skořici a opět rozmixovat. A nyní již jen stačí libovolně naplnit poháry, barvy prostřídat, dt vychladit, ozdobit libovolnou variací ovoce a pak si s chutí zamlsat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI