Ingredience: | |||||
kešu ořechy | 120 g | vanilka | dle chuti | bambucké máslo | 1 lžička |
kokosové mléko Real Thai | cca 200 ml | javorový sirup | dle chuti | ||
Ovocný rozvar: | |||||
borůvky, černý rybíz | dle chuti |
Letošní léto je velmi bohaté na vysoké teploty a každé ochlazení je vítáno. Kešu dezerty jsou našimi oblíbenými, ale tento je vážně luxusní. Ta ovocná kombinace má správný šmrnc a zdatně nahradí jogurt. Dokonce moje maminka říkala, že je lepší než jogurt, a že je to velká dobrota. V poslední době si hraji s bambuckým máslem, který dodá dezertům velmi zajímavý šmrnc.
Příprava je velmi snadná. Kešu ořechy namočíme přes noc, ideálně na 8 hodin do vody. Následně vodu slijeme a kešu ořechy propláchneme, vložíme do vyšší nádoby, přidáme sladidlo, bambucké máslo a část rostlinného mléka. Real Thai je jako smetana a skvěle se k sobě s kešu ořechy hodí. Pokud máme vanilku, přidáme ji a vše společně s pomocí tyčového mixéru našleháme. Dle požadované konzistence případně dezert doředíme.
Na dno skleničky dáme rozvar z ovoce. Já tentokrát zvolila borůvky a černý rybíz. Můžeme ponechat na dně nebo zamíchat a vytvořit velmi zajímavé barevné tóny, které děti baví.
Pak už jen ozdobíme ovocem či ořechy a dáme vychladit.
Přeji příjemné mlsání.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI