Knedlíčky z lepkavé rýže - Che Troi Nuoc zpět

Ingredience:
mouka z lepkavé rýže400 gvelmi teplá voda (cca 60°C)300 - 350 mlžluté loupané mungo fazole200 g
sůl dle chuticukr dle chutismažená cibulka (já nedala)2 lžíce
rostlinný olej3 lžícevoda1 - 1,5 lpalmový cukr (třtinový)200 - 300 g
čerstvý zázvor dle chutisůl špetkalimetová šťáva dle chuti
čerstvý kokos dle chutigranátové jablko dle chutisezam dle chuti
mouka z lepkavé rýže 400 g, velmi teplá voda (cca 60°C) 300 - 350 ml, žluté loupané mungo fazole 200 g, sůl dle chuti, cukr dle chuti, smažená cibulka (já nedala) 2 lžíce, rostlinný olej 3 lžíce, voda 1 - 1,5 l, palmový cukr (třtinový) 200 - 300 g, čerstvý zázvor dle chuti, sůl špetka, limetová šťáva dle chuti, čerstvý kokos dle chuti, granátové jablko dle chuti, sezam dle chuti

Příprava

Dnešní nedělní zákusek po obědě není až tak úplně tradiční. Sáhla jsem do Asijských receptů a udělala "Knedlíčky z lepkavé rýže, plněné sladkými fazolemi a druhé čerstvým kokosem". Obojí jsou přelity zázvorovým sirupem. Kokosové jsou dozdobené praženým sezamem, kokosem a granátovým jablkem. 

Půlené sušené fazole je třeba namočit alespoň na 4 hodiny do vody a poté proprat, dokud nepoteče čistá voda.

Do hrnce přidejte hrnek vody a vařte, dokud se fazole nebudou dát rozetřít na kaši. Viděla jsem i lidi co to vaří v rýžovaru a nebo na páře.

K uvařeným fazolím přidejte malinkou lžičku soli, dvě velké lžíce cukru a tři lžíce rostlinného oleje.

Já místo oleje dala vrchovatou lžíci kokosového krému.

Řádně rozmačkejte dohladka a tvořte malé kuličky (průměr 1.5 - 2 cm).

Jestliže se rozhodnete plnit i čerstvým kokosem, tak si ořech rozbijte, vydloubněte dužinu, oloupejte hnědou kůrku a nakrájejte na kostičky cca 1x1 cm.

Zbytek kokosu můžete nastrouhat na ozdobu.

Rýžovou mouku si smíchejte s teplou vodou. Nejprve dejte jen 300ml a potom pokud bude potřeba, tak přidejte. Těsto zpracovávejte rukou, dokud se nepřestane lepit na ruce i mísu. Přikryjte fresh fólií a nechte 30 minut odležet.

Během odebírání těsta nechte fólii na těstě. Má tendenci rychle osychat. 

Mezitím co bude těsto odpočívat, tak si svařte sirup.

Do hrnce dejte palmový cukr, vodu, zázvor, sůl a nechte 15 - 20 minut prudce vařit.

Když je těsto odleželé, odeberte si malý kousek, vytvořte prsty placičku a do ní zabalte kuličku z fazolí a nebo kostičku kokosu.

Vrstva by neměla být nějak tlustá. Výsledná kulička vám tak akorát zapadne do jamky ve dlani.

Důkladně ušoulejte a nechte vařit ve vroucí vodě přibližně 5 minut.

Jakmile ale vyplavou na hladinu, tak je vyberte a hned ponořte do mísy se studenou vodou.

Do mističky si naberte knedlíčky, přelijte rozvarem, zakápněte limetovou šťávou a ozdobte.

Na severu se ještě přelévá hustým kokosovým mlékem (svaří se s trochou tapiokového škrobu).   

Dobrou chuť!

2016-10-24 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 50 knedlíčků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI