Koblížky s kávovým krémem zpět

Ingredience:
sušené kvasnice2 lžičkymléko125 mlvoda2 lžíce
krystalový cukr2 lžícerozpuštěné máslo3 lžícevajíčko a 2 žloutky1 ks
hladká mouka300 grum1 lžíceolej na smažení
Krém:
kukuřičný škrob40 grozpustná káva1 lžícemléko375 ml + 125 ml
krystalový cukr100 g + 50 gžloutek4 kssůl špetka
máslo2 lžícevanilkový extrakt1 lžička
sušené kvasnice 2 lžičky, mléko 125 ml, voda 2 lžíce, krystalový cukr 2 lžíce, rozpuštěné máslo 3 lžíce, vajíčko a 2 žloutky 1 ks, hladká mouka 300 g, rum 1 lžíce, olej na smažení, kukuřičný škrob 40 g, rozpustná káva 1 lžíce, mléko 375 ml + 125 ml, krystalový cukr 100 g + 50 g, žloutek 4 ks, sůl špetka, máslo 2 lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

Tytyna tě koblížku, nesmažila pro lišku! 
Koblížky jsou sice spojovány nejvíce s masopustem, ale když se udělají kdykoli během roku, nedá se tím vůbec nic pokazit. 
I když se smaží v oleji, potírají máslem a obalují v cukru, krém je lehký a těžko po nich rozhodně není. :)

Koblížky: 
Mléko s vodou ohřejeme, přidáme kvasnice, cukr a necháme asi 8-10 minut kynout přikryté v teple. V míse smícháme vajíčko, žloutky a máslo, přidáme kvásek, rum a mouku a mícháme. Získáme hladké těsto, které necháme kynout asi hodinu. Nakynuté těsto vyválíme asi na 1 cm a pomocí formičky z něj vykrajujeme kolečka. Do kastrólku nalijeme asi 3 cm oleje a zahřejeme. Postupně smažíme koblížky z obou stran. Necháme okapat a vychladnout na ubrousku. 

Krém:
Část mléka ( 375 ml ) přivedeme k varu spolu se 100 g krystalového cukru. Mezitím v menší míse rozmícháme kukuřičný škrob, rozpustnou kávou, zbylý cukr, mléko, vanilku a žloutky do hladka. Do vroucího mléka lijeme za stálého míchání směs se škrobem. Stále mícháme a necháme probublat. Vznikne nám vlastně kávový pudink. Ještě do horkého pudinku dáme máslo a necháme zcela vychladnout.
 
Koblížky potíráme rozpuštěným máslem a obalujeme ve skořicovém cukru. Krém dáme do cukrářského sáčku s trezírovací špičkou, kterou napíchneme koblížek a plníme.
Jíme nejlépe ještě ten den, co je usmažíme. To jsou nejlepší! :)
2015-04-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI