Koblížky ve skořicovém cukru zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gkrupicový cukr40 gmáslo40 g
žloutek4 ksdroždí30 grum3 lžíce
vlažné mléko250 mlsůl špetkanastrouhaná kůra z citronu1 ks
olej na smažení
Na obalení:
cukr krupice250 gskořice2 lžičky
hladká mouka 500 g, krupicový cukr 40 g, máslo 40 g, žloutek 4 ks, droždí 30 g, rum 3 lžíce, vlažné mléko 250 ml, sůl špetka, nastrouhaná kůra z citronu 1 ks, olej na smažení, cukr krupice 250 g, skořice 2 lžičky

Příprava

Koblížky jsou věčná klasika, a protože milujeme chuť a vůni skořice, koblížky ve skořicovém cukru jsou pro nás jasnou volbou a málokdy nějaký koblížek zůstane. Když jsem hledala recept na základní těsto, našla jsem jeden v Apetitu, kde o nich píší, že jsou to ty nejlepší koblihy a je to skutečně tak.

Nejprve z droždí, pár lžic vlažného mléka a trošky cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si utřeme máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Přidáme kvásek, rum, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku a zbytek mléka a zpracujte na hladké těsto. Přikryjeme a  necháme na teplém místě ještě 3/4 hodiny kynout. Když máme těsto nakynuté, rozdělíme si ho na menší hromádky a tvarujeme kuličky, které budeme smažit. Že je olej správně rozpálený poznáme tak, že pokud hodíme kousíček těsta, olej nám začne prskat. Koblížky smažíme dozlatova a ještě horké obalujeme v cukru smíchaném se skořicí. 

2014-04-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI