Kokosová buchta s broskvemi zpět

Ingredience:
hladká mouka180 gsušený kokos20 gvejce2 ks
třtinový cukr120 gzchladlé rozpuštěné máslo80 gvanilkový extrakt1 lžička
mléko100 mlsušený strouhaný kokos20 gkypřící prášek do pečiva2 lžičky
sůl1 špetkabroskev3 kskokos na posypání2 lžíce
třtinový cukr na posypání1 lžíce
hladká mouka 180 g, sušený kokos 20 g, vejce 2 ks, třtinový cukr 120 g, zchladlé rozpuštěné máslo 80 g, vanilkový extrakt 1 lžička, mléko 100 ml, sušený strouhaný kokos 20 g, kypřící prášek do pečiva 2 lžičky, sůl 1 špetka, broskev 3 ks, kokos na posypání 2 lžíce, třtinový cukr na posypání 1 lžíce

Příprava

Receptů s broskvemi na blogu moc není. Na zahrádce je nemáme a málokdy se stane, že na nějaké pěkné natrefím v obchodě. A když už ano, raději je sníme jen tak samotné. Když se jich ale náhodou koupí víc, je potřeba je rychle nějak zužitkovat, brzy se kazí. Tak jsem upekla tuhle kokosovou buchtu. Broskve a kokos se k sobě podle mě skvěle hodí, navíc broskve dodají korpusu na šťavnatosti.

Troubu předehřejeme na 180 °C. V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Tenkým pramínkem přilijeme olej, mléko a vanilku, důkladně zašleháme. Nadvakrát přidáme mouku smíchanou s kokosem, kypřícím práškem a solí, opět prošleháme.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný kokosem, případně hrubou moukou. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto, posypeme je kokosem a cukrem. Pečeme zhruba 40 minut, dozlatova (testujeme špejlí).

2020-11-16 Dezerty

Poznámka

*můj pekáček má 28x20 cm a mohl by být ještě o kousek větší

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI