Ingredience: | |||||
bílky | 5 ks | cukr krystal | 80 g | kokos | 30 g |
hladká mouka | 40 g | sůl | špetka | moučkový cukr | dle chuti |
smetana + 2 ztužovače na náplň | 2 ks | smetana + 1 ztužovač na potření | 1 ks |
Upečeno za 8 minut? ANO! Těsto na tuto roládu se peče rovných 8 minut. Pokud k tomu přičtu čas na přípravu a dokončení rolády, tak máme za 20 minut hotovo! Samo sebou se nám čas natáhne čekáním na vychladnutí, ale věřím, že mezitím si najdeme doma jinou potřebnou práci. A tady je můj tip pro vás na rychlou kokosovou roládu se šlehačkou ke kafíčku, nebo čaji, která je lehká, jako pírko.
Nejprve si připravíme těsto. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V misce smícháme kokos cukr a hladkou mouku a směs pomalu do sněhu vmícháme. Hotové sněhové těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem, pocukrujeme moučkovým cukrem a pečeme přesně 8 minut v troubě vyhřáté na 220°C.
Po vytažení z trouby pár minut počkáme, aby nám z upečeného těsta odešla horká pára, poté to celé srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout. Mezitím co nám chladne těsto, tak si vyšleháme smetany se ztužovači. Roládu roztočíme, natřeme šlehačkou a stočíme. Roládu je možné ještě natřít další ušlehanou smetanou se ztužovačem, posypat kokosem a ozdobit dle vlastní fantazie.
Pokud chceme roládu dozdobit šlehačkou, pomocí cukrářského pytlíku, tak musíme počítat s jednou smetanou ke šlehání a ztužovačem navíc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI