Kokosové hvězdičky se Šmakoun kokosovým krémem, čokoládou a lískovými ořechy zpět

Světlá část:
kokosový krém Šmakoun62 gstrouhaný kokos100 gkokosový olej50 g
Poleva:
čokoláda na vaření nebo vysokoprocentní čokoláda120 gmandlové mléko3 - 4 lžícecelé lískové ořechy dle potřeby
Vegan verze - světlá část:
strouhaný kokos12 hrstíkokosový olej nebo kokosový krém4 lžícerýžovo-kokosové mléko Provamel3 lžíce
Vegan verze - poleva:
čokoláda na vaření Vivani dle potřebymandlové mléko3 - 4 lžícecelé lískové ořechy dle potřeby
kokosový krém Šmakoun 62 g, strouhaný kokos 100 g, kokosový olej 50 g, čokoláda na vaření nebo vysokoprocentní čokoláda 120 g, mandlové mléko 3 - 4 lžíce, celé lískové ořechy dle potřeby, strouhaný kokos 12 hrstí, kokosový olej nebo kokosový krém 4 lžíce, rýžovo-kokosové mléko Provamel 3 lžíce, čokoláda na vaření Vivani dle potřeby, mandlové mléko 3 - 4 lžíce, celé lískové ořechy dle potřeby

Příprava

Pokud budete váhat s výběrem vánočního cukroví, tak zde určitě neváhejte, jedná se o velkou dobrůtku, která rozhodně na stole příliš dlouho nevydrží. Tyto hvězdičky se hodí při jakékoliv příležitosti, nemusíte extra kupovat formičky ve tvaru hvězdy, vystačíte si klidně se silikonovými formami na muffiny, či jinými silikonovými formičkami, případně postačí kulatá či hranatá forma, která se vystele pečícím papírem, kokosová hmota se upěchuje a následně zalije čokoládou. Následně již jen stačí nakrájet na požadované tvary. Rychlé, snadné a strašně dobré.

Kokosový krém od Šmakouna dáme do mísy, přidáme strouhaný kokos, kokosový olej, důkladně propracujeme, naplníme formičky, důkladně upěchujeme.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření, můžeme i nemusíme přidat mandlové mléko. Důležité je, aby se čokoláda dala lít. Rozehřátou čokoládou polijeme hvězdičky, ozdobíme lískovými ořechy nebo můžeme posypat kokosem. 
Formičky vložíme do lednice vychladit, nejlépe do druhého dne. Pokud pospícháte, lze si pomoci mrazákem. V létě velmi příjemné ochlazení.

Jelikož syn mléčné výrobky nesmí, připravovala jsem ještě druhou vegan verzi.

Verzi vegan připravíme z uvedených ingrediencí. Smícháme strouhaný kokos s rozpuštěným kokosovým olejem či krémem. Vzhledem různým druhům na trhu, doporučuji přidávat tolik, aby se s hmotou dobře pracovalo a pojila se, případně namíchat kokosový olej i krém. Vzhledem k tomu, že kokos hodně saje, používám pár lžic kokosového mléka Provamel, na toto množství postačí 3 lžíce. Záleží na vás, zda si přidáte či ne. Důkladně veškeré suroviny propracujeme, naplníme do formiček, přelijeme rozehřátou čokoládou a přidáme lískové oříšky, necháme důkladně vychladit. Z této verze vznikne 12 hvězdiček.

Přeji příjemné mlsání.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-08 Dezerty

Poznámka

Pokud máte rádi mlsání s troškou alkoholu, můžete si přidat Malibu kokosový rum.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI