Ingredience: | |||||
vejce | 2 ks | cukr krystal | 1 hrnek | olej | 1/2 hrnku |
mléko | 1 hrnek | hladká mouka | 2 hrnky | kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
Posypka: | |||||
strouhaný kokos | 1 hrnek | cukr krystal | 1/2 hrnku | smetana na šlehání | 400 ml |
Ještě jedna buchta, kterou jsem doteď měla napsanou jen na papírku a pokaždé ho samozřejmě hodnou chvíli hledala. Možná ji znáte jako raffaello řezy, je totiž voňavá po kokosu a smetaně. A pokud neznáte, určitě si ji zamilujete. Krom toho, že je úžasně kokosová, je její příprava prostě brnkačka. Ačkoli mi většinou nevadí trávit spoustu času v kuchyni a hrát si s kynutým těstem či zdobením dortů (kdyby nevadí, přímo to zbožňuju!), občas se hodí mít v zásobě recept na dezert, který je na stole téměř hned a téměř bez práce.
V míse vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Tenkým pramínkem přilijeme olej a mléko, oboje důkladně zašleháme. Přidáme mouku a kypřící prášek, vymícháme hladké těsto.
Troubu předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a uhladíme stěrkou. Kokos smícháme s cukrem a rovnoměrně ho nasypeme na těsto. Pečeme 20 - 25 minut, až kokos zezlátne a špejle zapíchnutá do těsta vyjde čistá. Buchtu vytáhneme z trouby a ihned polijeme šlehačkou, ta se vsákne do těsta a krásně ho zvláční (nemusíte se bát, těsto rozhodně nebude nějak rozmočené). Vychladlou buchtu nakrájíme na řezy, skladujeme v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI