Kokosové tartaletky s čokoládovým krémem zpět

Těsto:
hladká mouka100 gkokosová drť (po výrobě rostlinného mléka)75 gzměklé máslo100 g
žloutek1 kskokosový cukr25 gsůl špetka
Krém:
Philadelphia (á 350 g)2 baleníkvalitní čokoláda (á 200 g)2 balení
hladká mouka 100 g, kokosová drť (po výrobě rostlinného mléka) 75 g, změklé máslo 100 g, žloutek 1 ks, kokosový cukr 25 g, sůl špetka, Philadelphia (á 350 g) 2 balení, kvalitní čokoláda (á 200 g) 2 balení

Příprava

Můj čokoholik se tetelí blahem, jelikož krém na tartaletkách je prostě nebeský.

Změklé máslo promícháme se žloutkem, cukrem a solí. Přidáme kokosovou drť a znovu pečlivě promícháme, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v chladu asi 20 minut. Poté z těsta rukama vyválíme dlouhý váleček, který si nakrájíme na 12 kousků. Formičky na tartaletky vymažeme (pokud nemáme silikonové) a do každé vtlačíme špalíček těsta a prsty vytvarujeme až k okrajům. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut (dozlatova). Po vyndání z trouby necháme vychladnout ve formičkách a po zchladnutí lehce vyklepneme. Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a postupně zašleháváme do Philadelpie nebo mascarpone, které by mělo být pokojové teploty. Hotový krém necháme chvíli vychladnout v lednici a pak pomocí cukrářského sáčku a zdobičky naplníme košíčky. Nakonec ozdobíme plátky mandlí. Dovnitř košíčků, pod krém, můžeme ještě dát kolečko banánu. Hotové tartaletky je dobré ještě chvíli nechat odpočívat v chladu.

2015-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI