Ingredience: | |||||
sušený kokos - namočíme přes noc | 120 g | Kokosmus | 130 g | tekuté sladidlo | dle chuti a preferencí |
hořká čokoláda na polevu | dle potřeby |
Po prozkoumání zásob jsem objevila dosti velké množství kokosu a kokosmus cremu. Přepadla mě mlsná a řekla jsem si, že si zkusím udělat domácí bounty. Chtěla jsem je udělat na Vánoce, ale už jsem je nestihla.
No a myslím, že výsledek vypadá dost dobře a ještě lépe chutnají, musela jsem je rychle vyfotit neb ty se zítřka nedožijí. Škoda, že nemůžete ochutnat.
Příprava je jednoduchá. Strouhaný kokos namočíme den předem. Druhý den přecedíme bez mačkání, vložíme do hrnce, přidáme kokosmus a prohřejeme. To jen v případě, že je kokosmus tuhý, pokud se hezky mísí, nemusíte a stačí ingredience jen smíchat. Já jej měla zatuhlý, takže jsem vše lehce zahřála na mírném plameni, spojila a nechala vychladnout. Dosladila dle vlastní chuti a dala do lednice ztuhnout. Po zatuhnutí jsem zkusila, zda množství kokosmus bude dostačující a válečky budou držet. Stačilo, ono každý kokosmus je trošku jiný, takže se musí vyzkoušet. V dlaních vytvarujeme válečky, které máčíme s pomocí lžíce v rozpuštěné čokoládě. Já si pro lepší práci s čokoládou přidala při jejím rozpouštění 2 lžičky kokosového oleje. Máčené válečky klademe na tácek vystlaný pečícím papírem. Vložíme do lednice a už jen čekáme až dostatečně ztuhnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI