Kokosovo-arašídové sušenky s vanilkou zpět

Ingredience:
arašídovo-kokosové máslo meridian200 gmáslo100 gkokosová drť (po výrobě mléka)80 g
vejce2 kskokosové mléko2 lžícešpaldová hladká mouka350 g
třtinový cukr105 gvanilkový lusk1/2 ksprášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
sůl špetka
arašídovo-kokosové máslo meridian 200 g, máslo 100 g, kokosová drť (po výrobě mléka) 80 g, vejce 2 ks, kokosové mléko 2 lžíce, špaldová hladká mouka 350 g, třtinový cukr 105 g, vanilkový lusk 1/2 ks, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Dnes mi opět zbyla drť po výrobě kokosového mléka. Navíc v tomhle počasí je pečení sušenek ideální program, jak pro mě, tak i pro dcerku. Užily jsme si to a ještě jsme si pochutnaly.

Arašídové i obyčejné máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Přidáme cukr, vejce, zrníčka vanilky a kokosovou drť. Všechno společně vyšleháme do máslového krému. V misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Postupně přisypáváme do máslového krému a zapracováváme (nejlépe rukama), až vznikne kompaktní těsto. To necháme odležet alespoň hodinu v ledničce. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem. Z vychladlého těsta tvoříme rukama kuličky, které na plechu "rozplácneme" pomocí paličky na maso. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova.

2016-03-02 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 50 sušenek.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI