Ingredience: | |||||
arašídovo-kokosové máslo meridian | 200 g | máslo | 100 g | kokosová drť (po výrobě mléka) | 80 g |
vejce | 2 ks | kokosové mléko | 2 lžíce | špaldová hladká mouka | 350 g |
třtinový cukr | 105 g | vanilkový lusk | 1/2 ks | prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | špetka |
Dnes mi opět zbyla drť po výrobě kokosového mléka. Navíc v tomhle počasí je pečení sušenek ideální program, jak pro mě, tak i pro dcerku. Užily jsme si to a ještě jsme si pochutnaly.
Arašídové i obyčejné máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Přidáme cukr, vejce, zrníčka vanilky a kokosovou drť. Všechno společně vyšleháme do máslového krému. V misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Postupně přisypáváme do máslového krému a zapracováváme (nejlépe rukama), až vznikne kompaktní těsto. To necháme odležet alespoň hodinu v ledničce. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem. Z vychladlého těsta tvoříme rukama kuličky, které na plechu "rozplácneme" pomocí paličky na maso. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 50 sušenek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI