Kokosovo-dýňové dortíčky zpět

Těsto:
pohanková mouka1 hrnekkokosové mléko1 hrnektřtinový cukr1/2 hrnku
kakao1/4 hrnkukypřící prášek1 lžičkačokoláda na vaření100 g
kokosový olej2 lžícedýňové pureé1/2 hrnku
Krém:
dýňové pureé (Hokkaido)1 a 1/2 hrnkutofu100 gdatlový med3 lžíce
skořice2 lžícestrouhaný kokos1/2 hrnkukakao (nemusí být)2 lžíce
pohanková mouka 1 hrnek, kokosové mléko 1 hrnek, třtinový cukr 1/2 hrnku, kakao 1/4 hrnku, kypřící prášek 1 lžička, čokoláda na vaření 100 g, kokosový olej 2 lžíce, dýňové pureé 1/2 hrnku, dýňové pureé (Hokkaido) 1 a 1/2 hrnku, tofu 100 g, datlový med 3 lžíce, skořice 2 lžíce, strouhaný kokos 1/2 hrnku, kakao (nemusí být) 2 lžíce

Příprava

Dnes má můj spolubydlící (masožravec) narozeniny, a tak jsem mu na včerejší oslavu přichystala tyhle super dortíčky.

Dortíčky:
Nejprve jsme smíchala všechny sypké suroviny. Poté k nim přidala dýňové pureé (je dobré dýni předem trochu povařit nebo upéct v troubě - změkne a lépe se pak mixuje). V kokosovém oleji a mléce jsem si nechala rozpustit čokoládu a smíchala s ostatními ingrediencemi. Naplnila košíčky a dala péct na cca 180°C na 20 minut.

Krém:
Všechny ingredience jsem rozmixovala a dala ztuhnout do lednice. 

Po upečení dortíků jsem je ozdobila a posypala čokoládou a kusovnicí čínskou.

2014-11-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI