Ingredience (cca 2 plechy menších sušenek): | |||||
krupicový cukr | 100 g | strouhaný kokos | 90 g | prosátá hladká mouka | 240 g |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku | celá vejce | 2 ks | měkké máslo | 60 g |
BIO pomeranč - šťáva | 1/2 ks | BIO pomeranč - kůra | 1 ks | prosátý moučkový cukr na obalení (můžete přidat vanilku) | 150 - 200 g |
Tyhle vrásčité, popraskané sušenky opravdu voní vánocemi. Mají jemnou chuť kokosu a pomeranče. Pokud máte tuto kombinaci rádi, budete nadšeni.
1. V míse smíchejte kokos, mouku a prášek do pečiva. Přidejte celá vejce, pomerančovou šťávu i kůru. Vše promíchejte.
2. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny pomocí šlehací metly v kuchyňském robotu. Máslovou směs přidejte do směsi mouky, vajec a kokosu a ostatních přísad. Zpracujte rukama na vláčné těsto. Zformujte do koule, zabalte folií a uložte do lednice na 15 minut.
3. Pečící plech vyložte pečícím papírem. Prosejte moučkový cukr, můžete do něj přidat semínka z vanilkového lusku. Rozehřejte troubu na 160°C (řiďte se Vašimi zkušenostmi podle typu spotřebiče).
4. Z těsta tvarujte malé kuličky, stačí velikost vlašského ořechu, protože během pečení sušenky nabydou velikost. Každou kuličku obalte v prosátém moučkovém cukru a klaďte na plech.
5. Plech se sušenkami vložte do vyhřáté trouby a pečte 15 - 20 minut. Až těsto zpevní, sušenky začnou praskat a mírně zezlátnou. Na povrchu budou křupavé a uvnitř vláčné. Uchovávejte po vychladnutí v uzavřené nádobě v chladu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI