Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 500 g | kokosová mouka | 100 g | strouhaný kokos | 100 g |
nasekaná bílá čokoláda | 100 g | javorový sirup | 10 lžic | rostlinné nebo klasické mléko | 200 ml |
žloutek | 3 ks | bílky | 3 ks | sůl | špetka |
mléčná čokoláda | 100 g | kokosový olej | 1/2 lžíce |
Další bezlepkový recept z mé oblíbené kokosové mouky. Na sladké pečení bez lepku je dle mého úplně nejlepší - má skvělou chuť i strukturu. Pravdou je, že nejlépe funguje v receptech, kde ji podpoříte další přítomností kokosu a kokosová chuť se tak zvýrazní. No a co se k této chuti hodí lépe než mléčná čokoláda. Však si vzpomeňte na Bounty tyčinku...prostě mňam.
1. Ve středně velké míse smíchejte tvaroh, kokosovou mouku, strouhaný kokos, bílou čokoládu, javorový sirup, mléko a žloutky.
2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.
3. Sníh opatrně vmíchejte do bábovkové směsi.
4. Formu na bábovku vymažte kokosovým olejem a vysypte kokosovou moukou. Poté do ní rovnoměrně přeneste připravené těsto a uhlaďte.
5. Prvních 35 minut pečte na 180°C. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte dalších zhruba 30 - 40 minut, dokud není bábovka hotová.
6. Bábovku vyklopte až vychladlou.
7. Na vodní lázni rozpusťte kokosový olej s mléčnou čokoládou. Směs nechte 10 minut odstát.
8. Polevu nalévejte na bábovku a nechte ji pomalu stékat. Doporučuji polevu nanášet na mřížce podložené pečicím papírem nebo talířem. Steklou čokoládu můžete poté setřít a znovu nalít na bábovku.
TIP: Kdybych dělala tento recept podruhé, určitě bych přidala i dovnitř pořádnou porci mléčné čokolády!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI