Těsto: | |||||
sušený rozmixovaný kokos | 80 - 100 g | pohanková mouka | 6 lžic | celé bílky | 2 ks |
sůl | špetka | žloutek | 1 ks | kokosový tuk | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce | jedlá soda | 1 lžička | med | 1 - 2 lžíce |
bezlepkové vločky | 1 šálek | nastrouhané jablko | 1 ks | horká voda | 2 lžíce |
holandské kakao | 2 lžíce | ||||
Krém: | |||||
tvaroh | 1 vanička | žloutek | 1 ks | med či jiné sladidlo | 1 lžíce |
skořice | špetka | muškátový oříšek | špetka |
Krásné ráno, když jsem vyráběla kokosové mléko, zbylo mi moučky tak akorát na další pečení. Pustila jsem se tedy rovnou do dalšího experimentu! Protože tvarohové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších, vznikl tento kakaový koláč z pohankové mouky a kokosu. Jestli ho chcete mít ještě lepší než my, použijte dvojitou dávku tvarohového krému. Já to rozhodně pro příště v plánu mám!
V míse si smícháme kosovou drť s pohankovou moukou, jedlou sodou, vločkami a kakaem. Přidáme med, jablko, žloutek, zalijeme horkou vodou, olejem a přidáme kokosový tuk. Zamícháme, přidáme na závěr mírně vyšlehané bílky se špetkou soli a vypracujeme vláčné těsto. Navrstvíme na pečící papír.
V misce si smícháme tvaroh se žloutkem, medem a kořením. Pokud je příliš tuhý, doředíme například vanilkovým extraktem či mlékem. Krémem nachystané těsto potřeme rovnoměrně po celém povrchu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 35 minut. Dobrou chuť.
Z uvedených ingrediencí připravíte koláč do velké koláčové formy. Pokud budete péct na plech, je nutné ingredience zdvojnásobit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI