Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou zpět

Ingredience:
karamelové sušenky125 gkakaové věnečky125 gmáslo120 g
Náplň:
Lučina (domácí)250 gměkký tvaroh250 gstrouhaný kokos1/2 hrnku
mléko1/2 hrnkutřtinový cukr1/2 hrnkukokosový pudink1 ks
vejce3 ks
Poleva:
čokoláda na vaření150 gkokos dle chutibrusinky dle chuti
karamelové sušenky 125 g, kakaové věnečky 125 g, máslo 120 g, Lučina (domácí) 250 g, měkký tvaroh 250 g, strouhaný kokos 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, kokosový pudink 1 ks, vejce 3 ks, čokoláda na vaření 150 g, kokos dle chuti, brusinky dle chuti

Příprava

Čekáte návštěvu, nebo vás jen honí mlsná? Tak mám pro vás skvělý recept na pečený cheesecake.

Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Oba druh sušenek rozdrtíme a smícháme s máslem. Dortovou formu potřeme máslem (nebo dno vyložíme pečícím papírem). Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky cca do poloviny formy. Zapečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na cca 5 minut. Po této době necháme chvíli vychladit. Připravíme si náplň.

Do misky vložíme lučinu, tvaroh, vejce, pudink, kokos a brusinky. Zlehka promícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170 stupňů cca 55 - 60 minut. Při pečení vložíme na dno trouby plech s vodou. Zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chladnout na mřížce. Zdobíme polevou, kokosem a brusinkami, případně ještě šlehačkou. Dáme uležet do chladu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-05-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI