Ingredience: | |||||
vejce | 6 ks | sůl | špetka | kokosová mouka | 5 lžic |
březový cukr | 2 lžíce | jedlá soda | 1/4 lžičky | kakao | dle chuti |
Náplň: | |||||
nízkotučný tvaroh v kostce | 500 g | nízkotučná kysaná smetana | 250 g | citron - šťáva z něj | 1/2 ks |
březový cukr | dle chuti |
Dnes přináším recept pro diabetiky, kteří také mají občas chuť na sladké. Dezert je slazen xylitolem, je to březový cukr, přírodní náhražka běžného cukru.
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Tvaroh promícháme dohladka s březovým cukrem, citronovou šťávou a kysankou. Vychladlý korpus naplníme tvarohem a necháme v ledničce alespoň hodinu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI