Kokosový dezert s tvarohem (pro diabetiky) zpět

Ingredience:
vejce6 kssůl špetkakokosová mouka5 lžic
březový cukr2 lžícejedlá soda1/4 lžičkykakao dle chuti
Náplň:
nízkotučný tvaroh v kostce500 gnízkotučná kysaná smetana250 gcitron - šťáva z něj1/2 ks
březový cukr dle chuti
vejce 6 ks, sůl špetka, kokosová mouka 5 lžic, březový cukr 2 lžíce, jedlá soda 1/4 lžičky, kakao dle chuti, nízkotučný tvaroh v kostce 500 g, nízkotučná kysaná smetana 250 g, citron - šťáva z něj 1/2 ks, březový cukr dle chuti

Příprava

Dnes přináším recept pro diabetiky, kteří také mají občas chuť na sladké. Dezert je slazen xylitolem, je to březový cukr, přírodní náhražka běžného cukru.

Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Tvaroh promícháme dohladka s březovým cukrem, citronovou šťávou a kysankou. Vychladlý korpus naplníme tvarohem a necháme v ledničce alespoň hodinu.

2019-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI