Ingredience: | |||||
salko (slazené kondenzované mléko) | 250 g | strouhaný kokos | 200 g | plnotučné sušené mléko | 100 g |
kakao | 2 lžíce |
Na pouti hledám vždycky dva artikly - lékořicový pendrek a kokosový suk. Ten první si doma nepřipravím, ale ten druhý ano - a ještě lepší než originál. A navíc ho stačí nechat jen ztuhnout, takže ideální řešení na cukroví na poslední chvíli.
V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jedem tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout. Vyjdou nám tak 4 suky.
Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části plátky, položit je na sebe a zatočit do rolády.
Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Zdroj: Gurmet 01/2016
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI