Těsto: | |||||
vejce | 4 ks | cukr | 200 g | voda | 100 ml |
olej | 100 ml | vanilkový cukr | 1 ks | kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
polohrubá mouka | 200 g | holandské kakao | 2 - 3 lžíce | ||
Puding: | |||||
mléko | 750 ml | vanilkový pudingový prášek | 2 ks | cukr | 2 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |||||
zakysaná smetana | 2 ks | skořicový cukr | 1 ks |
Máme tady sobotu, takže to jistí dobrota ke kávě. Přeji ze srdce krásný víkend všem!
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
VENDY TIP! Jak si udělat domácí skořicový cukr? Zcela jednoduše, postačí nám k tomu malá uzavíratelná sklenička, cukr krystal a skořice. Skleničku naplníme do ¾, uzavřeme a zlehka protřepeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI