Koláč s pudingem a zakysanou smetanou zpět

Těsto:
vejce4 kscukr200 gvoda100 ml
olej100 mlvanilkový cukr1 kskypřící prášek do pečiva1 ks
polohrubá mouka200 gholandské kakao2 - 3 lžíce
Puding:
mléko750 mlvanilkový pudingový prášek2 kscukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 ksskořicový cukr1 ks
vejce 4 ks, cukr 200 g, voda 100 ml, olej 100 ml, vanilkový cukr 1 ks, kypřící prášek do pečiva 1 ks, polohrubá mouka 200 g, holandské kakao 2 - 3 lžíce, mléko 750 ml, vanilkový pudingový prášek 2 ks, cukr 2 lžíce, zakysaná smetana 2 ks, skořicový cukr 1 ks

Příprava

Máme tady sobotu, takže to jistí dobrota ke kávě. Přeji ze srdce krásný víkend všem!

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

VENDY TIP! Jak si udělat domácí skořicový cukr? Zcela jednoduše, postačí nám k tomu malá uzavíratelná sklenička, cukr krystal a skořice. Skleničku naplníme do ¾, uzavřeme a zlehka protřepeme.

2019-06-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI