Koláč s pudingem a zakysanou smetanou zpět

Ingredience na těsto:
vejce4 kscukr200 gvoda100 ml
olej100 mlvanilkový cukr1 ksprášek do pečiva1 ks
polohrubá mouka200 gkakao2 lžíce
Puding:
mléko750 mlvanilkový puding2 kscukr2 lžíce
Na upečený koláč:
zakysaná smetana2 ksskořicový cukr1 ks
vejce 4 ks, cukr 200 g, voda 100 ml, olej 100 ml, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, polohrubá mouka 200 g, kakao 2 lžíce, mléko 750 ml, vanilkový puding 2 ks, cukr 2 lžíce, zakysaná smetana 2 ks, skořicový cukr 1 ks

Příprava

O víkendu to chce vždycky nějakou dobrotu, takže tento víkend bude extrémně žravý moučník s pudingem a zakysanou smetanou.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao a polohrubou mouku.
Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené).
Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Dobrou chuť!

2022-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI