Koláč s tvarohem, meruňkami a jahodami zpět

Ingredience:
polohrubá mouka2 hrnkyjedlá soda nebo prášek do pečiva1 lžičkahnědý cukr nebo pár lžic suché stévie1 hrnek
plnotučné mléko1 hrnekolej1/2 hrnkucitronový cukr1 ks
vejce1 kskůra z citronu nebo z pomeranče dle chutikakao nebo caro káva1 lžíce
vanikový puding dle potřeby
Náplň:
měkký tvaroh nebo lučina250 gcitronový nebo vanilkový cukr2 ksmléko5 lžic
vejce1 ksjahodycca 10 ksmeruňky4 ks
polohrubá mouka 2 hrnky, jedlá soda nebo prášek do pečiva 1 lžička, hnědý cukr nebo pár lžic suché stévie 1 hrnek, plnotučné mléko 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, citronový cukr 1 ks, vejce 1 ks, kůra z citronu nebo z pomeranče dle chuti, kakao nebo caro káva 1 lžíce, vanikový puding dle potřeby, měkký tvaroh nebo lučina 250 g, citronový nebo vanilkový cukr 2 ks, mléko 5 lžic, vejce 1 ks, jahody cca 10 ks, meruňky 4 ks

Příprava

Máme rádi jednoduché a rychlé moučníky, u kterých nemusíme odvažovat ingredience a stačí vám pouze hrnky.

Všechny uvedené suroviny z hrnků smícháme, nic nevážíme!!
Polovinu těsta vlijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli máslem. Druhou polovinu těsta s kakaem nalijeme na druhou část plechu a vidličkou uděláme do těsta barevné vlny.
Tvaroh smícháme s cukrem, mlékem a vejcem a lžičkou vanilkového pudingu. 
Tvarohovou směs nalijeme na základní těsto, poklademe omytým a okapaným ovocem (půlkami jahod a meruněk, které vypeckujeme). Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut. Moučník krásně vyběhne a s tvarohem a ovocem je pěkně vláčný a dobroučký.

2016-06-13 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte koláč na jeden velký plech.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI