Ingredience: | |||||
špaldová celozrnná mouka | 2 hrnky | třtinový cukr | 1/2 - 3/4 hrnku | bezfosfátový prášek do pečiva | 1 ks |
kefírové mléko (podmáslí) | 1 a 1/2 hrnku | vejce | 2 ks | banán | 1 ks |
sůl | špetka | smetana (min 30%) | 120 ml | plnotučné mléko | 100 ml |
kvalitní hořká čokoláda (min 70%) | 100 g | máslo | 1 lžíce | (třtinový) moučkový cukr | dle chuti |
ostružiny | dle chuti | máslo | na vymazání formy | mouka | na vysypání formy |
K tomuto receptu nemám ani žádný zvláštní příběh. Byl to jeden z takových těch pokusů/omylů. Buď to vyjde, a nebo ne. Navíc jsem chtěla zkusit něco jednoduchého. Využila jsem vše, co dům dal, a postup založila hrníčkové bábovce. Jako bábovka ale nechutná, je opravdu hodně vláčná a kdybych koláč sama nepekla, myslela bych si, že je v něm určitě pudink. Pro příště bych možná akorát přidala ještě čokoládu navíc. Ale kdo ví, méně je někdy více.
TIP: Čokoládovou ganache můžete použít i na polití hotového koláče.
TIP: Podávejte s domácí šlehačkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI