Křehké řezy zpět

Ingredience:
žloutky5 ksbílky5 kskrystalový cukr100 g
holandské kakao40 gmascarpone1 kelímekmlékocca 4 lžíce
vanilkový cukr dle chutizměklé máslo1 lžíce
žloutky 5 ks, bílky 5 ks, krystalový cukr 100 g, holandské kakao 40 g, mascarpone 1 kelímek, mléko cca 4 lžíce, vanilkový cukr dle chuti, změklé máslo 1 lžíce

Příprava

Měla jsem kelímek mascarpone a potřebovala jsem ho nějak sympaticky zbavit. Tak jsem hledala něco lehkého a rychlého. V alberťáckém magazínu měli recept na domácí míša řezy. Použila jsem recept na korpus, krém už jsem si udělala po svém. Výborný dezert, hotový za 30 minut.

Rozehřejte troubu na 190°C a plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Korpus rozpulte, jednu polovinu potřete krémem a druhou půlkou přiklopte.

2017-10-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI