Ingredience: | |||||
žloutky | 5 ks | bílky | 5 ks | krystalový cukr | 100 g |
holandské kakao | 40 g | mascarpone | 1 kelímek | mléko | cca 4 lžíce |
vanilkový cukr | dle chuti | změklé máslo | 1 lžíce |
Měla jsem kelímek mascarpone a potřebovala jsem ho nějak sympaticky zbavit. Tak jsem hledala něco lehkého a rychlého. V alberťáckém magazínu měli recept na domácí míša řezy. Použila jsem recept na korpus, krém už jsem si udělala po svém. Výborný dezert, hotový za 30 minut.
Rozehřejte troubu na 190°C a plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Korpus rozpulte, jednu polovinu potřete krémem a druhou půlkou přiklopte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI