Ingredience: | |||||
máslo | 200 g | hladká špaldová mouka | 300 g | cukr moučka | 80 g |
vlašské ořechy | 80 g | kakao | 2 lžíce | mletá skořice | 1 lžička |
žloutek | 1 ks | citronová šťáva | 1 lžička | ||
Krém: | |||||
ricotta | 200 g | zakysaná smetana 15% | 2 lžíce | vanilkový cukr | 1 balíček |
To, že je v naší rodině velká spotřeba domácích sušenek, je už všeobecně známé. Ale to jakým způsobem je nejraději konzumuje náš tatínek už asi ne - namáčí si je do tvarohu nebo jogurtu. Jako správná manželka jsem mu chtěla "práci" ulehčit (smích) a rovnou mu ty sušenky naplnila.
Ořechy si najemno nameleme, smícháme s moukou, kakaem, skořicí, cukrem, žloutkem, máslem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Rozválíme na tenčí plát a vykrojíme tvary, které poskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Sušenky se lehce roztečou, proto je dáváme kousek od sebe. Motiv mám vytlačený malými vykrajovátky. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Necháme zcela vystydnout.
Krém si připravíme smícháním riccotty se smetanou a cukrem.
Vychladlé sušenky naplníme krémem a uchováváme v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI