Křehký ovocný koláč s drobenkou zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gsádlo250 gcelé vejce2 ks
mléko3/4 hrnku (cca 200ml)droždí80 g
Drobenka:
máslo50 ghrubá mouka100 gcukr100 g
ovoce dle chuti
polohrubá mouka 500 g, sádlo 250 g, celé vejce 2 ks, mléko 3/4 hrnku (cca 200ml), droždí 80 g, máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr 100 g, ovoce dle chuti

Příprava

Milujete křehké koláče, které jsou tenké, a je na nich hodně ovoce? Tak tento receptík je právě pro vás! Jako bonus je to, že je tento koláč rychlokynutý (obsahuje sice kvásek, ale nekyne), rychlý a hlavně velmi žravý! Křehkost koláče zaručuje sádlo. Prostě je to zase jeden super recept od mé babičky, na který nedám dopustit.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek. Těsto zpracujeme a dáme rovnou n plech (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost, kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje.

Na těsto můžeme dát ovoce mražené, nebo čerstvé, podle toho, které máme k dispozici a které máme rádi (meruňky, borůvky, rybíz). Nakonec posypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.

2017-04-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI