Ingredience: | |||||
hořká čokoláda | 100 g | smetana | 200 ml | ricotta | 500 g |
namletá italská káva (nebo 2 espressa) | 2 lžíce | rozdrcené sušenky s čokoládou | dle chuti | Nutella nebo čokoládový krém | 5 lžic |
moučkový cukr | 2 lžíce |
Dnešní recept je připraven z italské ricotty. Ta patří mezi moje oblíbené suroviny, protože z ní můžete připravit velkou spoustu dalších delikates. Používá se kromě dezertů také jako náplň do těstovin nebo do rajčatových omáček.
Dnešní recept není rozhodně pro ty, co drží dietu. Ale zaručuji vám, že vaše chuťové pohárky se po něm budou radovat ještě dlouho. Spojení kávy, ricotty a čokolády je pro mě dokonalou kombinací.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve smetaně, přidáme kávu a vypneme oheň. Mezitím smícháme cukr s ricottou a pomocí mixéru vyšleháme krém. Ten smícháme s čokoládovou směsí, Nutellou nebo čokoládovým krémem. Část ricotty s cukrem můžeme nechat stranou, abychom dosáhli barevného kontrastu receptu. Vezmeme pohárky nebo skleničky, dno vysypeme rozdrobenými sušenkami, navrstvíme krém a vršek dezertu posypeme zbytkem sušenek a můžeme dozdobit čokoládovým krémem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI