Těsto: | |||||
vejce | 5 ks | polohrubá mouka | 150 g | cukr moučka | 150 g |
voda | 3 lžíce | kypřící prášek do pečiva | 1/2 ks | ||
Náplň: | |||||
mléko | 700 ml | vanilkový pudingový prášek | 2 ks | cukr moučka | 80 g |
cukr krystal | 40 g | máslo | 200 g | rybízová marmeláda | dle potřeby |
Horní vrstva: | |||||
smetana 33% | 500 ml | ztužovač šlehačky | 2 ks | strouhaná čokoláda | dle chuti |
Je před námi víkend, tak Vám přináším dezertík, z pořadu Hezky česky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vodu, mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a při 170 °C pečeme do růžova.
Mezitím uvaříme puding z mléka, pudingového prášku a krystalového cukru. Máslo umícháme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý puding (ten během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Vše důkladně vymícháme. Na hotový piškot natřeme marmeládu, potom navrstvíme náplň, a nakonec polijeme smetanou smíchanou se ztužovači. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
VENDY TIP! Jak nemít na pudingu škraloup? Stačí na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI