Krémové řezy zpět

Těsto:
vejce5 kspolohrubá mouka150 gcukr moučka150 g
voda3 lžícekypřící prášek do pečiva1/2 ks
Náplň:
mléko700 mlvanilkový pudingový prášek2 kscukr moučka80 g
cukr krystal40 gmáslo200 grybízová marmeláda dle potřeby
Horní vrstva:
smetana 33%500 mlztužovač šlehačky2 ksstrouhaná čokoláda dle chuti
vejce 5 ks, polohrubá mouka 150 g, cukr moučka 150 g, voda 3 lžíce, kypřící prášek do pečiva 1/2 ks, mléko 700 ml, vanilkový pudingový prášek 2 ks, cukr moučka 80 g, cukr krystal 40 g, máslo 200 g, rybízová marmeláda dle potřeby, smetana 33% 500 ml, ztužovač šlehačky 2 ks, strouhaná čokoláda dle chuti

Příprava

Je před námi víkend, tak Vám přináším dezertík, z pořadu Hezky česky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.

Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vodu, mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a při 170 °C pečeme do růžova.

Mezitím uvaříme puding z mléka, pudingového prášku a krystalového cukru. Máslo umícháme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý puding (ten během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Vše důkladně vymícháme. Na hotový piškot natřeme marmeládu, potom navrstvíme náplň, a nakonec polijeme smetanou smíchanou se ztužovači. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.

VENDY TIP! Jak nemít na pudingu škraloup? Stačí na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI