Ingredience: | |||||
vejce | 3 ks | cukr krupice | 160 g | olej | 150 ml |
mléko | 200 ml | hladká mouka | 300 g | kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
holandské kakao | 3 lžíce | ||||
Náplň: | |||||
banány | 2 - 3 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek | tvaroh | 250 g |
cukr krupice | 5 lžic | smetana ke šlehání | 2 ks | ztužovač šlehačky (Smetana fix) | 3 ks |
čokoláda na vaření | 100 g | mléko | 250 ml | vanilkový puding | 1 ks |
Mám tady pro vás další tip na dortík a nemusí být jen k narozeninám, nebo svátku. Domácí krtkův dort je totiž úžasně lahodný a nejlépe chutná vychlazený!
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, olej, sypké suroviny a umixujeme. Poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 25-26 cm. Pečeme na 200 °C asi 20 minut, před vyjmutím z trouby, zkusíme, zda je těsto upečené špejlí.
Než nám vychladne korpus, tak si připravíme náplň. Uvaříme si puding, z 250 ml mléka, 2 lžic cukru a jednoho pudingového prášku. Puding necháme vychladnout. V míse si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se ztužovačem. V druhé míse si vyšleháme tvaroh s 3 lžícemi cukru, zakysanou smetanu, ztužovač smetany a vychlazený puding. Nakonec ručně vmícháme šlehačku a nastrouhanou čokoládu na vaření.
Vychlazený korpus si jemně nařízneme na okraji a opatrně vydlabeme tak, aby zbývalo asi 1 cm okraje a dna a zůstala nám jen „miska z korpusu“. Dno korpusu pomažeme krémem, na něj uložíme banány překrojené na půl a poté navrstvíme krém. Nakonec vše zasypeme vydlabaným těstem z korpusu a dotvoříme krtkovu hromádku. Dort necháme alespoň přes noc ztuhnout v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI