Krtkův dort zpět

Ingredience:
vejce3 kscukr krupice160 golej150 ml
mléko200 mlhladká mouka300 gkypřící prášek do pečiva1 ks
holandské kakao3 lžíce
Náplň:
banány2 - 3 kszakysaná smetana1 kelímektvaroh250 g
cukr krupice5 lžicsmetana ke šlehání2 ksztužovač šlehačky (Smetana fix)3 ks
čokoláda na vaření100 gmléko250 mlvanilkový puding1 ks
vejce 3 ks, cukr krupice 160 g, olej 150 ml, mléko 200 ml, hladká mouka 300 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, holandské kakao 3 lžíce, banány 2 - 3 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, tvaroh 250 g, cukr krupice 5 lžic, smetana ke šlehání 2 ks, ztužovač šlehačky (Smetana fix) 3 ks, čokoláda na vaření 100 g, mléko 250 ml, vanilkový puding 1 ks

Příprava

Mám tady pro vás další tip na dortík a nemusí být jen k narozeninám, nebo svátku. Domácí krtkův dort je totiž úžasně lahodný a nejlépe chutná vychlazený!

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, olej, sypké suroviny a umixujeme. Poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 25-26 cm. Pečeme na 200 °C asi 20 minut, před vyjmutím z trouby, zkusíme, zda je těsto upečené špejlí.

Než nám vychladne korpus, tak si připravíme náplň. Uvaříme si puding, z 250 ml mléka, 2 lžic cukru a jednoho pudingového prášku. Puding necháme vychladnout. V míse si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se ztužovačem. V druhé míse si vyšleháme tvaroh s 3 lžícemi cukru, zakysanou smetanu, ztužovač smetany a vychlazený puding. Nakonec ručně vmícháme šlehačku a nastrouhanou čokoládu na vaření.

Vychlazený korpus si jemně nařízneme na okraji a opatrně vydlabeme tak, aby zbývalo asi 1 cm okraje a dna a zůstala nám jen „miska z korpusu“. Dno korpusu pomažeme krémem, na něj uložíme banány překrojené na půl a poté navrstvíme krém. Nakonec vše zasypeme vydlabaným těstem z korpusu a dotvoříme krtkovu hromádku. Dort necháme alespoň přes noc ztuhnout v lednici.

2018-05-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI