Korpus: | |||||
vejce | 3 ks | třtinový cukr very dark | 180 g | rostlinné mléko | 200 ml |
olej | 100 ml | pšeničná polohrubá mouka | 100 g | celozrnná žitná mouka | 120 g |
bio kakaový prášek | 40 g | kypřící prášek | 1 bio | ||
Náplň: | |||||
zralé banány | 3-4 ks | hořké čokolády | 100 g | meruňkový šmakoun | 200 g |
bílý jogurt | 50 g | rostlinná smetana ke šlehání | 200 g | smetanový ztužovač |
Poslední dobou jsem často v obchodě narážela do kouzelné krabičky na Krtkův dort. Tak jsem utřela sliny a to by v tom byl čert, abych si doma neudělal lepší a zdravější.
Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem a pečeme 25min na 160°C. Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).
V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužoač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou. Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou. Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou. Dáme přes noc do lednice a můžete papat.
Použila jsem kulatou pečící formu o průměru 20 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI