Ingredience: | |||||
ovesné vločky | 4 hrnky | kokos | 0,5 hrnku | kokosový krém | 5 lžic |
hnědý třtinový cukr | 2 lžíce | javorový sirup | 3 lžíce | sezamová semínka | 1 lžíce |
skořice | 1 lžička | sekané mandle | 2 hrsti | rozinky | 1 hrst |
sušené brusinky | 1 hrst | sušené meruňky | 1 hrst | sušené švestky | 1 hrst |
sůl | větší špetka |
Mám ráda ovesnou kaši, ovesné karbanátky, všechny ty müsli tyčinky - prostě vše, co jen lze z ovesných vloček vymyslet. Stejnými nadšenci jsou i mé ratolesti, vlastním tři kousky s jasně převažující mužskou částí (2 : 1). Proto jsem pátrala, jak si připravit domácí granolu, kterou si s oblibou dopřáváme k snídani. Zjistila jsem, že to není vůbec nic složitého, a tak vám nabízím mou verzi.
Připravte si hrnek o objemu 200 ml a jdeme na to. V jedné míse smícháme ovesné vločky se sezamovými semínky a skořicí.
Kokosový krém, cukr, javorový sirup a sůl promícháme v jiné misce.
Obě směsi spojíme v jednu, pořádně promneme, aby se vločky stejnoměrně obalily, a rozložíme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů (horní a dolní ohřev) a zhruba 10 minut pečeme. Během pečení několikrát promícháme, aby se granola nepřipálila.
Po uplynutí doby ke směsi přimícháme posekané mandle a kokos. Vložíme zpět do trouby a dalších 15 minut pečeme (do křupava). Směs několikrát promícháme.
K hotové granole přimícháme na drobné kousky nasekané sušené ovoce.
Necháme vychladnout, přičemž několikrát promícháme.
Skladujeme v nádobě s uzávěrem a podle potřeby používáme do jogurtů, moučníků, nebo jen tak :o).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI