Ingredience: | |||||
mléko | 500 ml | dětská krupička | 4 lžíce | sůl | 1/2 lžičky |
cukr | hrst | máslo | 2 lžíce | granko | špetka |
kakao | špetka | skořice | špetka | máslo | 2 lžíce |
cukr moučka | hrstka |
Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)
Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Poté ji osolíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání. Konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte mlékem.
Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI