Ingredience: | |||||
menší květák | 1 ks (cca 800g) | vejce | 3 ks | pohanková mouka | 1 hrnek |
kakao | 1/2 hrnku | banán | 1 ks | mléko | 1/2 hrnku |
stévie nebo třtinový cukr | dle chuti | práášek do pečiva | 1 lžička | sůl | špetka |
strouhaný kokos | na vysypání formy | kokosový olej | na vymazání formy |
Květákové brownies nebo květáková buchta .. můžete si tomu říkat jak chcete. Každopádně je to můj další pokus o zdravý a bezlepkový moučník, který můžete mlsat bez výčitek. V receptu jsem použila svou oblíbenou pohankovou mouku, ale můžete použít například i mouku rýžovou nebo jinou bezlepkovou variantu. Troufnu si říct, že pokud dáte někomu tento moučník ochutnat, rozhodně nepozná, že v něm nějaký květák je. Je v něm totiž dokonale ukrytý. Zároveň je díky němu po upečení buchta krásně vláčná a působí trochu "nedopečeným" dojmem. Toho se ovšem nebojte, je to tak správně.
Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru nebo food processoru a vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přidáme všechny ostatní suroviny kromě kokosu a kokosového oleje a znovu vše rozmixujeme na hladké těsto. Pokud by se Vám těsto zdálo moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Formu (použila jsem obdelníkovou 23x33x5 cm) vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI