Květákové brownies zpět

Ingredience:
menší květák1 ks (cca 800g)vejce3 kspohanková mouka1 hrnek
kakao1/2 hrnkubanán1 ksmléko1/2 hrnku
stévie nebo třtinový cukr dle chutipráášek do pečiva1 lžičkasůl špetka
strouhaný kokos na vysypání formykokosový olej na vymazání formy
menší květák 1 ks (cca 800g), vejce 3 ks, pohanková mouka 1 hrnek, kakao 1/2 hrnku, banán 1 ks, mléko 1/2 hrnku, stévie nebo třtinový cukr dle chuti, práášek do pečiva 1 lžička, sůl špetka, strouhaný kokos na vysypání formy, kokosový olej na vymazání formy

Příprava

Květákové brownies nebo květáková buchta .. můžete si tomu říkat jak chcete. Každopádně je to můj další pokus o zdravý a bezlepkový moučník, který můžete mlsat bez výčitek. V receptu jsem použila svou oblíbenou pohankovou mouku, ale můžete použít například i mouku rýžovou nebo jinou bezlepkovou variantu. Troufnu si říct, že pokud dáte někomu tento moučník ochutnat, rozhodně nepozná, že v něm nějaký květák je. Je v něm totiž dokonale ukrytý. Zároveň je díky němu po upečení buchta krásně vláčná a působí trochu "nedopečeným" dojmem. Toho se ovšem nebojte, je to tak správně.

Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru nebo food processoru a vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přidáme všechny ostatní suroviny kromě kokosu a kokosového oleje a znovu vše rozmixujeme na hladké těsto. Pokud by se Vám těsto zdálo moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Formu (použila jsem obdelníkovou 23x33x5 cm) vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

2016-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI