Kvásek: | |||||
vlažná voda | 100 ml | cukr | 1 lžička | hladká mouka | 150 g |
droždí | 25 g | ||||
Dále budete potřebovat: | |||||
voda | 70 ml | rum | 1 lžíce | cukr | 70 g |
vanilkový cukr | 1 ks | sůl | špetka | změklé máslo | 80 g |
hladká mouka | 360 g | rozinky | 80 g | kandované ovoce (višně) | 50 g |
kandovaná pomerančová kůra | 100 g | sekané mandle | 50 g |
Letos jsem zkusila poprvé kynutou štolu s kandovanými višněmi a pomerančovou kůrou a je vynikající.
Suroviny na kvásek v míse dobře rozmícháme, zakryjeme utěrkou a necháme 60 minut na teplejším místě kynout.
Přidáme ostatní suroviny + rozinky, kandované ovoce a mandle, vše přisypeme k těstu a opět dobře promícháme. Necháme vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dva díly (na dvě štoly).
Každý díl rozválíme na obdélníky se středem tenčím a okraji silnějšími.
Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu okraji a složený střed promáčkneme hřbetem ruky tak, aby se štola nerozvinovala. Necháme dál na plechu nakynout ještě cca 45 minut, potřeme máslem a upečeme na 200° cca 25 minut.
Ještě horkou upečenou štolu znovu potřeme máslem a bohatě posypeme moučkovým cukrem.
Z uvedených surovin upečete dvě štoly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI