Kynutá vánoční štola s kandovanými višněmi zpět

Kvásek:
vlažná voda100 mlcukr1 lžičkahladká mouka150 g
droždí25 g
Dále budete potřebovat:
voda70 mlrum1 lžícecukr70 g
vanilkový cukr1 kssůl špetkazměklé máslo80 g
hladká mouka360 grozinky80 gkandované ovoce (višně)50 g
kandovaná pomerančová kůra100 gsekané mandle50 g
vlažná voda 100 ml, cukr 1 lžička, hladká mouka 150 g, droždí 25 g, voda 70 ml, rum 1 lžíce, cukr 70 g, vanilkový cukr 1 ks, sůl špetka, změklé máslo 80 g, hladká mouka 360 g, rozinky 80 g, kandované ovoce (višně) 50 g, kandovaná pomerančová kůra 100 g, sekané mandle 50 g

Příprava

Letos jsem zkusila poprvé kynutou štolu s kandovanými višněmi a pomerančovou kůrou a je vynikající.

Suroviny na kvásek v míse dobře rozmícháme, zakryjeme utěrkou a necháme 60 minut na teplejším místě kynout.

Přidáme ostatní suroviny + rozinky, kandované ovoce a mandle, vše přisypeme k těstu a opět dobře promícháme. Necháme vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dva díly (na dvě štoly).

Každý díl rozválíme na obdélníky se středem tenčím a okraji silnějšími.

Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu okraji a složený střed promáčkneme hřbetem ruky tak, aby se štola nerozvinovala. Necháme dál na plechu nakynout ještě cca 45 minut, potřeme máslem a upečeme na 200° cca 25 minut.

Ještě horkou upečenou štolu znovu potřeme máslem a bohatě posypeme moučkovým cukrem.

2016-12-20 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin upečete dvě štoly.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI