Kynuté buchty podle Vendy zpět

Ingredience na těsto:
polohrubá mouka500 grozpuštěné máslo100 gžloutek1 ks
vejce1 ksvanilkový cukr1 sáčekcitronová kůra1 lžíce
sůl1 špetkamléko250 mldroždí3/4 kostičky
cukr3 lžičky
Náplň tvarohová:
tvaroh tučný1 kostkažloutky2 ksvanilkový cukr1 sáček
cukr moučka1,5 lžícerum2 lžícecitronová kůra1 lžíce
rozinky1 sáčeksádlo2 lžíce
Povidlová náplň:
povidla1 kelímekrum1 lžíce
polohrubá mouka 500 g, rozpuštěné máslo 100 g, žloutek 1 ks, vejce 1 ks, vanilkový cukr 1 sáček, citronová kůra 1 lžíce, sůl 1 špetka, mléko 250 ml, droždí 3/4 kostičky, cukr 3 lžičky, tvaroh tučný 1 kostka, žloutky 2 ks, vanilkový cukr 1 sáček, cukr moučka 1,5 lžíce, rum 2 lžíce, citronová kůra 1 lžíce, rozinky 1 sáček, sádlo 2 lžíce, povidla 1 kelímek, rum 1 lžíce

Příprava

Stará dobrá česká klasika, která nikdy nezklame. Babiččiny buchty, někdo jim také říká "Honzovky", prostě české plněné buchty, máte je rádi?

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Ten přidáme k ostatním ingrediencím do robotu, umícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až se zdvojnásobí objem.
Po vykynutí propracujeme a necháme ještě chvíli kynout.
V pekáči rozpustíme 2 lžíce sádla, buchty budou hezky křupavé.
Těsto vyjmeme na vál a nakrájíme z něj 24-28 kousků těsta (podle velikosti, já měla velikost golfového míčku).
Každý kousek rozmáčkneme dlaní do placky, vložíme lžičku připravené náplně, zabalíme, otočíme a rovnáme do pekáče.
Každou buchtu potřeme sádlem, aby se nám neslepily.
Pečeme při 180°C asi 30 minut.

Dobrou chuť!
2022-10-05 Dezerty

Poznámka

Pokud použijete měkčí tvaroh z vaničky, je třeba použít pudingový prášek.

Autor:

Počet porcí
24
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI