Kynuté smetanové koláčky se třemi náplněmi zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka500 gsůl1 špetkačerstvé droždí3/4 kostky
vlažné mléko50 mlrozpuštěné máslo100 gžloutky2 ks
cukr100 gšlehačka250 mlvanilkový cukr1 ks
citronová kůra1 lžíce
Náplň maková:
mletý mák1 sáčekcukr3 lžícemletá skořice1 lžička
máslo1 lžícemléko1-2 lžíce
Náplň povidlová:
švestková povidla1 kelímekrum1 lžíce
Náplň tvarohová:
tvaroh v kostce500 gcukr1-2 lžícežlotuky2 ks
citronová kůra1 lžíce
Na zdobení:
rozinky1 sáčekmandlové lupínky1 sáček
Na potření:
vejce1 ksmáslo s rumem1 malý hrníček
hladká mouka 500 g, sůl 1 špetka, čerstvé droždí 3/4 kostky, vlažné mléko 50 ml, rozpuštěné máslo 100 g, žloutky 2 ks, cukr 100 g, šlehačka 250 ml, vanilkový cukr 1 ks, citronová kůra 1 lžíce, mletý mák 1 sáček, cukr 3 lžíce, mletá skořice 1 lžička, máslo 1 lžíce, mléko 1-2 lžíce, švestková povidla 1 kelímek, rum 1 lžíce, tvaroh v kostce 500 g, cukr 1-2 lžíce, žlotuky 2 ks, citronová kůra 1 lžíce, rozinky 1 sáček, mandlové lupínky 1 sáček, vejce 1 ks, máslo s rumem 1 malý hrníček

Příprava

Kdo by nemiloval domácí kynuté koláčky?! Tyto si určitě zamilujete a dlouho se na stole neohřejí.

Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek.
Přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme, zalijeme troškou vlahého mléka a počkáme 5 minut.
Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto.
Necháme ho hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 18 stejně velkých kousků.
Každý zpracujeme do kuličky a poklademe na plech s pečícím papírem.
Prsty od středu vytvarujeme a roztáhneme, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Tvaroh, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a naplníme do sáčku, roh ustřihneme a naplníme koláčky.
Makovou náplň uvaříme a vychladlou plníme koláčky.
Povidla promícháme s rumem a přidáme na koláčky.
Zdobíme rozinkami a mandlovými lupínky.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova.

Horké koláčky potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
2022-10-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnarozeniny
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI