Kynutý koláč s tvarohem, meruňkami a švestkami zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka250 gsůl1 špetkasušené droždí1 sáček
cukr1 špetkavlažné mléko150 mlvejce1 ks
rozpuštěné máslo80 mlmoučkový cukr80 g
Náplň:
tvaroh v kostce250 gcukr1 hrstkavejce1 ks
meruňky1 hrstšvestky1 hrst
Drobenka:
moučkový cukr1 velká lžícemáslo1 kspolohrubá mouka1 hrst
Na potření:
před pečením1 žloutekmáslo po upečení1 kousekrum po upečení1 lžíce
hladká mouka 250 g, sůl 1 špetka, sušené droždí 1 sáček, cukr 1 špetka, vlažné mléko 150 ml, vejce 1 ks, rozpuštěné máslo 80 ml, moučkový cukr 80 g, tvaroh v kostce 250 g, cukr 1 hrstka, vejce 1 ks, meruňky 1 hrst, švestky 1 hrst, moučkový cukr 1 velká lžíce, máslo 1 ks, polohrubá mouka 1 hrst, před pečením 1 žloutek, máslo po upečení 1 kousek, rum po upečení 1 lžíce

Příprava

Ovocné koláče jsou v sezóně v plném proudu. Tak přidávám jeden můj oblíbený, který si určitě oblíbíte.

Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí.
Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme droždí vzejít.
Pak přidáme cukr, přilijeme mléko, ve kterém rozkvedláme vejce a vmícháme máslo.
Propracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Těsto vyklopíme na máslem vymazaný plech a rukama od středu roztahujeme dokulata.
Koláč potřeme tvarohovou náplní asi 1 cm od kraje a poklademe ovocem, posypeme drobenkou.
Okraje koláče potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut.
Ještě horký koláč hned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Vychladlý koláč pocukrujeme.

Dobrou chuť!
2022-08-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI