Kynutý meruňkový táč zpět

Ingredience:
mléko200 mlolej150 mlvejce1 ks
sůl1 lžičkacukr10 lžičekpolohrubá mouka500 g
sušené droždí2 lžičkymáslo1/2 kostkykrupička1 lžička
polohrubá mouka2 lžícemoučkový cukr2 lžícemeruňky dle potřeby
mléko 200 ml, olej 150 ml, vejce 1 ks, sůl 1 lžička, cukr 10 lžiček, polohrubá mouka 500 g, sušené droždí 2 lžičky, máslo 1/2 kostky, krupička 1 lžička, polohrubá mouka 2 lžíce, moučkový cukr 2 lžíce, meruňky dle potřeby

Příprava

Máte rádi meruňky? Pokud ano, zkuste si upéct výborný meruňkový táč.

Těsto: 200ml mléka, 150ml oleje, 1vejce, 1lžička soli, 10lžiček cukru, 500g polohrubé mouky, 2lžičky sušeného droždí (dát do domácí pekárny v tomto pořadí a spustit program TĚSTO) Drobenka: 1/2másla, 1lžíce krupičky, 2lžíce polohrubé mouky, 2lžíce cukru moučka. Vykynuté těsto dáme na plech, poklademe kousky meruněk a posypeme drobenkou. Takto připravenou směs dáme péct na 180°C asi na půl hodiny.

2013-07-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI