Těsto: | |||||
špaldová mouka | 500 g | droždí | 3/4 kostky | vejce | 3 ks |
máslo | 60 g | mléko | 150 ml | čekankový sirup | dle chuti |
rumová tresť | dle chuti | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
tvaroh | 500 g | Šmakoun krém pomerančový | 1 ks | meruňky | dle chuti |
Žmolenka: | |||||
máslo | 80 g | vločky | dle chuti | ořechy | dle chuti |
rozinky | dle chuti | čekankový sirup | dle chuti | skořice | dle chuti |
Ke kynutí mám respekt. Jak k tomu na těle, což se mi také někdy úspěšně daří, tak k droždí, ale toto je tak jednoduché, že není třeba se bát.
Na plotýnce rozehřejeme mléko s máslem. Do velké mísy dáme špaldovou mouku, špetku soli, čekankový sirup, do důlku vejce a nadrobíme droždí. Zalijeme mlékem s máslem a propracujeme těsto. Můžeme přidat tresť.
Necháme kynout pod utěrkou cca hodinu.
Připravíme si žmolenku.
Pak těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, pak plech vytáhneme a potřeme tvarohem smíchaným s pomerančovým krémem. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.
Pečeme cca 60 minut dle Vaší trouby do zlatova.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI