Těsto: | |||||
prosátá hladká mouka | 300 g | sůl | špetka | vejce | 1 ks |
vlažné mléko | 100 ml | krupicový cukr | 100 g | droždí nebo pytlík sušeného droždí | 1/2 kostky |
rozpuštěného vlažného másla | 100 g | ||||
Náplň: | |||||
povidla | dle potřeby |
Občas člověk hledá něco snadného, co je raz dva hotové. Pokud pro vás není problém kynuté těsto, tak si tento recept naprosto zamilujete.
Nejprve si odvážíme a rozpustíme máslo.
Poté si vezmeme střední mísu a odměříme si mouku,
přidáme špetku soli,
jedno celé vejce,
cukr.
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Přidáme lžičku mouky, špetku cukru a soli a necháme vzejít kvásek.
Nyní přidáme i rozpuštěné vlažné máslo a
vzešlý kvásek.
Uhněteme v robotu nebo ručně. Těsto bude lepkavé, nebojte se toho.
Když těsto důkladně promícháte, tak si vezměte ještě větší místu, napusťte do ní horkou vodu a vložte do lázně mísu s těstem a přikryjte utěrkou a nechte kynout cca 30 minut.
Teď si rozpálíme troubu na cca 180 stupňů.
Na plech si položíme pečící papír o velikosti plechu, lehce pomoučíme a položíme vykynuté těsto. To si lehce poprášíme hladkou moukou a rozválíme. Tlusté by mělo být cca 0,5 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI