Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 220 g | prášek do pečiva | 1/2 lžičky | prášek do perníku | 1/2 lžičky |
kakao | 20 g | mletá skořice | špetka | třtinový cukr | 80 g |
vejce | 3 ks | rum | 1 a 1/2 lžíce | povidla | dle potřeby |
kokos | dle potřeby | tuk | na vymazání formy | mouka | na vysypání formy |
Perník máme u nás doma moc rádi. Když ho navíc promažete povidly a posypete kokosem, pak teprve dostane ten pravý šmrnc.
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku) s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky a rum. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Vychladlý perník vyklopíme z formy, rozkrojíme a potřeme povidly. Přiklopíme zpět, znovu potřeme povidly i na povrchu moučníku. Na závěr posypeme kokosem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI