Lahodný perník s povidly zpět

Ingredience:
polohrubá mouka220 gprášek do pečiva1/2 lžičkyprášek do perníku1/2 lžičky
kakao20 gmletá skořice špetkatřtinový cukr80 g
vejce3 ksrum1 a 1/2 lžícepovidla dle potřeby
kokos dle potřebytuk na vymazání formymouka na vysypání formy
polohrubá mouka 220 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, prášek do perníku 1/2 lžičky, kakao 20 g, mletá skořice špetka, třtinový cukr 80 g, vejce 3 ks, rum 1 a 1/2 lžíce, povidla dle potřeby, kokos dle potřeby, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Příprava

Perník máme u nás doma moc rádi. Když ho navíc promažete povidly a posypete kokosem, pak teprve dostane ten pravý šmrnc.

Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku) s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky a rum. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Vychladlý perník vyklopíme z formy, rozkrojíme a potřeme povidly. Přiklopíme zpět, znovu potřeme povidly i na povrchu moučníku. Na závěr posypeme kokosem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI