Ledové kokosky s čokoládou zpět

Ingredience:
strouhaný kokos200 gkokosový olej3 vrchovaté lžícekokosové mléko150 - 200 ml
nepražené kakao3 lžícestévie dle chuti
strouhaný kokos 200 g, kokosový olej 3 vrchovaté lžíce, kokosové mléko 150 - 200 ml, nepražené kakao 3 lžíce, stévie dle chuti

Příprava

Taky se Vám stává, že máte během dne chuť na něco malého, sladkého a zároveň zdravého? Tak tyhle kokosky můžete mlsat bez výčitek. Trošku jsem se inspirovala u Sarah Wilson a její knihy Sladký život bez cukru. Ve své knize totiž doporučuje na mlsání neslazený strouhaný nebo sušený kokos, kokosové vločky nebo kokosový olej. A tak jsem spojila všechny ingredience dohromady a vytvořila tyhle ledové kokosky. Můžete si jich do zásoby udělat kolik chcete a jakmile Vás přepadne chuť na nějakou dobrotu, jednoduše sáhnete do mrazáku a je to.

Do mixéru nebo food procesoru nasypte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat. Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota. Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte. Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte hotovo. Před konzumací doporučuji nechat kokosky trošku povolit a můžete mlsat.

2015-12-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI