Korpus: | |||||
moučkový cukr | 200 g | vejce | 4 ks | olej | 100 ml |
mléko | 100 ml | polohrubá mouka | 290 g | kypřící prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
Krém: | |||||
tučný tvaroh | 500 g | vaječný likér | 200 ml | moučkový cukr | 2 - 3 lžíce |
smetana ke šlehání (40%) | 2 kelímky | ||||
Na dozdobení: | |||||
drobné ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené | 500 gramů | dortová želatina červená Dr. Oetker | 2 sáčky |
Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem. Nalijeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180st. cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI