Ingredience: | |||||
rýžové chlebíčky | 8 ks | čokoláda na vaření | 200 g | citrony - šťáva z nich | 2 ks |
měkký tvaroh | 80 g | bílý jogurt | 180 g | cukr krupice | 50 g |
želatina | 8 plátků | smetana ke šlehání | 200 g | marmeláda z lesních brusinek | 3 lžíce |
kiwi | 2 - 3 ks | máslo | na vymazání formy | strouhaný kokos | na vysypání formy |
Tento dortík je lehký a opravdu vláčný, navíc je zcela bez mouky. Věřím, že pokud jej vyzkoušíte, určitě si pochutnáte.
Nejdříve rozpustíme ve vodní lázni čokoládu. Rýžové chlebíčky nalámeme na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků narovnáme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhaným kokosem. Hmotu potřeme brusinkovou marmeládou a dáme na hodinu do chladu.
Mezitím smícháme citronovou šťávu s měkkým tvarohem, bílým jogurtem a cukrem. Želatinové plátky namočíme podle návodu do studené vody, důkladně vymačkáme a rozdusíme v nádobě. Tekutou želatinu vmícháme do tvarohového krému. Šlehačku ušleháme. Když začne tvarohový krém želírovat, vmícháme do něj ušlehanou šlehačku. Takto připravený krém nalijeme na vychladlý korpus, poklademe pokrájenými plátky kiwi a dáme na cca 4 - 6 hodiny do chladu.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI