Piškot: | |||||
vejce | 5 ks | kakao | 4 vrchovaté lžíce | rýžová mouka | 2 lžíce |
sůl | špetka | stévie | 10 kapek | ||
Náplň: | |||||
polotučný tvaroh | 250 g | zakysaná smetana | 200 g | med | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžíce | prášková želatina | 2 lžičky | velké jahody | 20 ks |
V létě není snad nic lepšího než lehký tvarohový dort se sezónním ovocem!! U nás doma je hrozně oblíbený a jsme schopní ho sníst na posezení. Nadýchaný piškot společně s lehkým krémem vytváří dezert chutnající jako obláček. Navíc neobsahuje mouku ani cukr, takže si můžete dopřávat tuto sladkou tečku bez výčitek a stresu, že se na koupališti nemůžete ukázat v plavkách.
Úplně nejvíc nám chutná dort s čerstvými jahodami. Teď je jejich hlavní sezóna, takže pokud nemáte možnost vypěstovat si vlastní na zahradě stejně jako já, vyražte na samosběr ve vašem okolí a udělejte si jahodové hody!!
Alespoň půl hodiny předem si vyndáme vejce z lednice, aby měly pokojovou teplotu a povedl se nám vyšlehat krásně tuhý a nadýchaný sníh. Předehřejeme troubu na 190 stupňů a pustíme se do přípravy piškotu. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky zatím dáme stranou a vyšleháme žlutky do krásně husté pěny. Do žloutkové pěny postupně zašleháme prosáté kakao a stevii. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha a postupně je zlehka vmícháme do kakaového základu. Nakonec vmícháme rýžovou mouku.
Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme cca 8 minut.
Mezitím co korpus chladne, připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a medem. Jahody pouze umyjeme a překrojíme na poloviny a vyskládáme je na vychladlý piškot tak, aby zaplnily celou plochu. Teď už jen rychle doděláme náplň a máme hotovo. V malé misce rozmícháme želatinu v trošce horké vody. Přimícháme k ní asi dvě lžíce tvarohové směsi a nakonec přidáme k hotovému krému. Tvarohový krém nalijeme do formy na jahody a necháme alespoň čtyři hodiny tuhnout v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI