Korpus: | |||||
žloutky | 6 ks | cukr | 250 g | kakao | 60 g |
voda | 4 lžíce | olej | 6 lžic | hladká mouka | 250 g |
prášek do pečiva | 1 lžička | bílky | 6 ks | ||
Želatina: | |||||
voda | 200 ml | cukr krupice | 1 lžíce | cukrárenské želé | 1 ks |
Ostatní ingredience: | |||||
ovoce | dle chuti | marmeláda | dle chuti | cukrářská čokoládová poleva v sáčku | dle chuti |
Pudingový krém: | |||||
mléko | 750 ml | cukr | 3 lžíce | pudingové prášky | 33 ks |
máslo | 500 g | cukr | 4 lžíce |
V létě je vždy mnoho oslav a párty, takže nesmí chybět ani pořádný dort! Mám pro vás tip na bezva dort s pudingovým krémem a kupou ovoce. Hezky vychlazený nemá chybu.
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, olej, sypké suroviny a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180°C (čas neuvádíme, je potřeba zkusit špejlí, zda je upečený). Pekla jsem ve formě o průměru 25 cm.
Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding. Vše vyšleháme v hladký krém.
Vychladlý korpus si 2x prořízneme. Spodní část korpusu si položíme na tác, natřeme marmeládou, pak krémem přiklopíme druhou částí korpusu. Zase potřeme marmeládou a krémem. Přiklopíme třetím dílem korpusu a celý dort pomažeme krémem. Dort necháme vychladit.
Mezitím si připravíme čokoládový lem dortu. Ustřihneme si pruh pečícího papíru. Délku (tedy obvod dortu) výšku si změříme na dortu. Rozehřejeme si čokoládovou mléčnou polevu v sáčku, a jakmile je rozehřátá, tak ustřihneme roh od polevy a cik-cak, dle fantazie nastříkáme polevu na připravený pruh pečícího papíru. Chvilka strpení je potřeba, aby poleva úplně neztuhla, ale zase aby nebyla tekutá, prostě tak akorát. A teď opatrně pruh s připravenou čokoládovou polevou přilepíme na bok dortu, včetně pečícího papíru a uložíme do lednice.
Ovoce, které máme rádi, nebo které máme k dispozici, hezky navršíme na dort. Není dobré to vyskládávat vedle sebe, vypadá mnohem lépe, když to je hezky "nakupené". Nakonec si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém (nesmí se nalévat vařící). Dort uložíme na chladné místo nebo do lednice a necháme vychladit. Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použila jsem na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě teplou natírala a lila na ovoce).
Váha 5000 g, průměr 26,5 cm, výška 12 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI