Ingredience: | |||||
rozdrobené levandulové květy | 2,5 lžíce | mléko | 1 hrnek | máslo | 85 g |
cukr krystal | 1 hrnek | hladká mouka | 1 hrnek | celozrnná mouka | 1 hrnek |
vejce | 2 ks | prášek do pečiva | 1 sáček | sůl | špetka |
med | 1 lžíce | citronová kůra | trošku | ||
Krém: | |||||
vanilkový puding | 1 sáček | mléko | 0,25 l | plnotučný tvaroh ve vaničce | 125 g |
máslo | dle chuti | skořice | 1 lžička | cukr (moučkový) | dle chuti |
levandule | 1/2 lžíce |
Levandule je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejvoňavějších květin. Připomíná mi dovolenou u moře i horké letní dny, když zrovna není hezky. Teď je ale pořádné vedro a levandulové muffiny by proto mohly být ideálním dezertem. Nejsou příliš sladké a nádherně voní.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte 2,5 lžíce levandule, máslo a med. Nechte pomalu přicházet k varu. Krátce povařte a odstavte, aby vám směs začala pomalu chladnout. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Po vychladnutí přidejte levandulovou směs spolu s vejci. Plňte do košíčků a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – vyndejte, až bude povrch muffinů pevný a zlatý. Nepečte však příliš dlouho, aby nebyly vysušené.
NÁVOD NA KRÉM:
Z pudingu, mléka a cukru uvařte hustou směs (jako když vaříte normální puding, akorát s menším množstvím mléka – bude velmi tuhý). Po vychladnutí zašlehejte máslo a tvaroh. Poté přidejte skořici a levanduli. Nechte lehce ztuhnout v lednici a zdobícím sáčkem aplikujte na vychladlé muffiny.
Hotové muffiny ozdobte celými kvítky. Pokud máte odvahu, klidně je můžete i sníst. Já je však před konzumací radši sundám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI