Levandulové sušenky I. zpět

Ingredience:
změklé máslo120 ghladká mouka250 gtřtinový cukr (nebo kokosový)60 g
vejce1 ksčerstvá levandule2 - 3 lžičkysůl špetka
změklé máslo 120 g, hladká mouka 250 g, třtinový cukr (nebo kokosový) 60 g, vejce 1 ks, čerstvá levandule 2 - 3 lžičky, sůl špetka

Příprava

když mám na zahrádce levanduli, musela jsem upéct levandulové sušenky, máme je moc rádi.

Změklé máslo nakrájíme do mísy a přidáme ostatní suroviny (vejce pokojové teploty), zpracujeme těsto a zabalíme do folie, necháme hodinku odležet v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary a klademe na plech s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stuňů asi 10-12 minut.

2019-07-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI