Ingredience na třešňové pyré: | |||||
velké vypeckované třešně | 2 a 1/2 šálku | cukr krystal | 3 lžíce | ||
Ingredience na třešňový mousse: | |||||
studená voda | 1 a 1/2 lžíce | želatina | 1 lžička | pečené cherry pyré | 2/3 šálku |
cukr krystal | 2 a 1/2 lžíce | smetana | 1 šálek | ||
Ingredience na čokoládovou pěnu: | |||||
FinCarré čokoláda (nahrubo sekaná) | 300 g | rozsekané mentolové bonbóny | 5 ks | vejce | 3 ks |
cukr krupice | 1/4 šálku | kakao | 1 pol. lžíce | zakysaná smetana a šlehačka | 300 ml |
Krusta jako zemina: | sušenky | 5 ks | zbyteček čokoládové pěny | ||
máta | |||||
Nejdůležitější ingredience: | |||||
květináč | 1 ks |
Dlouho jsem přemýšlela jestli se mám Lidl Food Challenge zúčastnit, neboť dezerty nejsou zrovna mou doménou. Jenže nebyla chvíle, kdybych nepřemýšlela nad tím, jak udělat něco zajímavého a tak jsem se do toho pustila.
Moje vlastnost dělat věci na poslední chvíli, mi dopomohla k tomu, že jsem den před termínem odevzdání receptu celou noc nespala. Převalovala jsem se a přemýšlela jsem jak to udělat, aby se dezert hodil i k mému stylu života. Vařím převážně asijská jídla a tak udělat najednou dezert, který má zaujmout mé myšlenky neustále směroval k Francii, kde mají dezerty takové vymazlené. Naposledy jsme dělala dezert v pořadu Prostřeno a i po týdenním maratonu trénování, nedopadl zrovna podle mých představ. Netroufala jsem si proto začít s vymýšlením dezertu dříve, než-li v den uzávěrky.
V 6 ráno mě najednou probudila myšlenka !"na terasu", kde mám bylinky. Rozmarýn, libeček, tymián, bazalku, chilli a mátu. Mátu a chilli jsem zamýšlela přidat do receptu už původně, ale nevěděla jsem jak. Najednou mě napadlo servírovat dezert v květináči. Dezert, který bude vypadat jako bylinka, ale bude vše jedlé :)
Lidl Food Challenge chce, aby každý ze soutěžících pojal recept po svém ovšem s danými ingrediencemi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI