Limetkový cheesecake zpět

Ingredience (12 skleniček):
rozdrcené kakaové sušenky200 gmáslo100 glimetka - kůra1 ks
želatina8 plátkůtvaroh750 gmoučkový cukr80 g
vanilkový cukr20 glimetkový sirup150 mlsmetana250 ml
plnotučný tvaroh50 gmascarpone100 gmoučkový cukr1 zarovnaná lžíce
vanilkový extrakt1 lžičkaborůvky dle potřebysušená chrpa dle potřeby
rozdrcené kakaové sušenky 200 g, máslo 100 g, limetka - kůra 1 ks, želatina 8 plátků, tvaroh 750 g, moučkový cukr 80 g, vanilkový cukr 20 g, limetkový sirup 150 ml, smetana 250 ml, plnotučný tvaroh 50 g, mascarpone 100 g, moučkový cukr 1 zarovnaná lžíce, vanilkový extrakt 1 lžička, borůvky dle potřeby, sušená chrpa dle potřeby

Příprava

Limetkový cheesecake ve skleničce je vlastně recyklací jednoho mého staršího receptu. 

Dříve jsem ho dělala klasicky do formy, nechala zatuhnout, následně jsem ho musela z formy vypreparovat a nakrájet... no zkrátka a dobře ve skleničce je to mnohem praktičtější a řekla bych, že i efektnější. Navíc skleničku můžete zašroubovat a vzít si cheesecake s sebou třeba na piknik nebo jako moc dobrou svačinku do práce.

Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10 minut. Necháme vychladnout, nalámeme a sušenkami naplníme skleničky asi do výšky 1 cm.

V jedné míse vyšleháme smetanu do tuha. V druhé míse mícháme tvaroh s cukry a našleháme. Stěrkou do tvarohu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na sáčku, vyždímáme, a spolu s limetkovým sirupem na mírném ohni rozpustíme. Nalijeme ji do tvarohu, důkladně zamícháme a plníme do připravených skleniček. Cheesecaky necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce.

Mezitím si připravíme mascarpone krém.
V míse smícháme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilku. Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému. Plníme do cukrářského sáčku se zoubkatou trezírovací špičkou.

Skleničky zdobíme krémem, borůvkami a sušenou chrpou. 

2018-10-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI