Ingredience (12 skleniček): | |||||
rozdrcené kakaové sušenky | 200 g | máslo | 100 g | limetka - kůra | 1 ks |
želatina | 8 plátků | tvaroh | 750 g | moučkový cukr | 80 g |
vanilkový cukr | 20 g | limetkový sirup | 150 ml | smetana | 250 ml |
plnotučný tvaroh | 50 g | mascarpone | 100 g | moučkový cukr | 1 zarovnaná lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička | borůvky | dle potřeby | sušená chrpa | dle potřeby |
Limetkový cheesecake ve skleničce je vlastně recyklací jednoho mého staršího receptu.
Dříve jsem ho dělala klasicky do formy, nechala zatuhnout, následně jsem ho musela z formy vypreparovat a nakrájet... no zkrátka a dobře ve skleničce je to mnohem praktičtější a řekla bych, že i efektnější. Navíc skleničku můžete zašroubovat a vzít si cheesecake s sebou třeba na piknik nebo jako moc dobrou svačinku do práce.
Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10 minut. Necháme vychladnout, nalámeme a sušenkami naplníme skleničky asi do výšky 1 cm.
V jedné míse vyšleháme smetanu do tuha. V druhé míse mícháme tvaroh s cukry a našleháme. Stěrkou do tvarohu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na sáčku, vyždímáme, a spolu s limetkovým sirupem na mírném ohni rozpustíme. Nalijeme ji do tvarohu, důkladně zamícháme a plníme do připravených skleniček. Cheesecaky necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce.
Mezitím si připravíme mascarpone krém.
V míse smícháme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilku. Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému. Plníme do cukrářského sáčku se zoubkatou trezírovací špičkou.
Skleničky zdobíme krémem, borůvkami a sušenou chrpou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI